Leer gezond leven (Gezondheidsdag Leiden)

Leer gezond leven, gezondheidsdag Leiden

Leer gezond leven en kom naar de Gezondheidsdag op zaterdag 17 juni 2017 (10:00-17:00 uur). Deze dag staat volledig in het thema “gezond leven”. Natuurlijk ben ik aanwezig op deze leuke en inspirerende markt in de Hooglandse Kerk te Leiden. Gezond leven is mijn specialiteit! Je kunt bij mij terecht voor al je vragen over gezonde voeding en gewicht. Geen tijd voor adviezen en wil je liever zelf aan de slag? Ook hiervoor kun je bij mij langskomen omdat ik verschillende boeken te koop heb waarmee je zelf direct aan de slag kunt gaan. Tevens heb ik de mogelijkheid om jouw lichaamssamenstelling te meten. Je wilt natuurlijk graag weten hoeveel spiermassa en vetmassa jij hebt.

Gezondheidsdag

Gezondheid begint in de keuken

Gezonde voeding is 1 van de 3 pijlers waarop gezondheid gebaseerd is (beweging en ontspanning zijn de andere 2). Ik zeg altijd: “Gezondheid begint in de keuken”. Maak dus tijd vrij om een goede maaltijd op tafel te zetten. Zorg dat hetgeen je eet goed is en het je voldoende vitale stoffen geeft. Dat is voor iedereen goed. Vrouwen in de overgang moeten weten dat goede voeding tal van overgangsklachten kan helpen verminderen. Daarnaast is het nooit te laat om je eens goed te laten informeren over wat je nu zoal kunt eten. Op deze gezondheidsdag sta ik samen met Overgangsconsulente Janny Ledeboer. Je kunt dus ook terecht met al jouw vragen over de overgang.

Hoe makkelijk en leuk kan gezond leven zijn?

Sprinkhanen eten, een lesje bootcamp of je bruin vet activeren: gezond leven hoeft niet moeilijk of vervelend te zijn, het is zelfs leuk! Daarom organiseert een groep Leidse (bio)medische studenten op 17 juni Leiden Leeft – een gezondheidsdag voor alle inwoners van Leiden (en omstreken).

Op de Leiden Leeft Gezondheidsdag, die op 17 juni in de Hooglandse Kerk plaatsvindt, leren de bezoekers hoe makkelijk en leuk gezond leven kan zijn. De hele dag zijn er lezingen, workshops en demonstraties. Ook is er een informatiemarkt, waar verschillende bedrijven en organisaties hun producten en diensten tonen, en een ‘gezonde’ foodmarket.

Interactief

‘We willen de gezondheidsdag zo interactief mogelijk maken’, vertelt organisator Lotte Bouwman. ‘Zo zijn er workshops yoga, dans en bootcamp. Ook kunnen de bezoekers leren reanimeren, of zich laten adviseren door een slaapcoach.’ Naast alle workshops worden de hele dag door lezingen gegeven over onderwerpen die raken aan de dagelijkse gezondheid. Wat is bruin vet precies, en hoe kan het je helpen slank te blijven? Hoe combineer je een drukke baan met een gezonde levensstijl? En hoe onderscheid je feiten van fabels in gezondheidsnieuws?

De gezondheidsdag is gratis te bezoeken voor alle inwoners van Leiden, jong en oud. Bouwman: ‘Voor kinderen is er buiten op het plein een springkussen, en binnen kunnen zij hun knuffels beter maken bij een speciale berendokter.’ Ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn verschillende ‘gezonde’ foodtrucks aanwezig. Proef eens wat je allemaal kunt maken van insecten, of fiets op de hometrainer om de blender voor je smoothie aan te drijven!

Wedstrijd

De gezondheidsdag is ontstaan vanuit een wedstrijd van de studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.). Alle leden werden opgeroepen om ideeën in te zenden voor een grote activiteit. Het idee voor de gezondheidsdag werd gekozen daaruit gekozen als ‘Beste idee van de M.F.L.S.’ omdat de activiteit is gericht op alle inwoners van Leiden.

Deel dit bericht op:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *