Ervaringen

Mirjam (34 jaar, 15 kg lichter)

De eeuwige strijd der kilo’s….

Een echte jojo’er, dat was ik! Altijd schommelend in gewicht en een kast met broeken en shirts in diverse maten. Alles of niks, dat was ik ook. Of nergens op letten of  jezelf alles ontzeggen en sporten als een gek. Nooit kwam ik echt in balans en nooit bleven de verloren kilo’s er af. Ik was het zo zat! Ik wilde het anders. Het moest anders! Ik zocht naar een stok achter de deur die mij ervan zou weerhouden na enkele weken toch weer terug te vallen. Ik zocht en ik vond Ans.

Ans werd inderdaad de stok achter de deur waar ik naar had gezocht want ik moest toch iedere afspraak op de weegschaal en je wilt toch niet zwaarder zijn geworden! Maar Ans is meer.

Lees verder

Lia (62 jaar, 14 kg lichter)

In december 2015 vond ik op internet gewichtsconsulente Ans Bosman in Leiderdorp. Geruime tijd had ik last van pijnlijke knieën  en overgewicht. Ik wilde graag afvallen en niet meer aankomen, het zogenaamde jo-jo effect.

Ans gaf mij na de eerste intake adviezen, recepten en begeleiding op afstand. Er was een “klik” tussen ons en een vertrouwensband. Nu een jaar later, december 2016, kan ik zeggen dat ik 14 kilo ben afgevallen.

Lees verder

Ineke (51 jaar, 8 kg lichter)

Ik zeg altijd: “Ik ben al met gevulde billen en dikke benen geboren!”  Dus ik ben nooit echt heel slank geweest en zal dit dus ook nooit gaan worden, maar ik wil wel tevreden naar mezelf kunnen kijken in de spiegel en dat lukte niet meer.
Tot een aantal jaren geleden kon ik nog vrij makkelijk in het voorjaar een paar kilo afvallen, om zo de zomer weer door te komen. Inmiddels ben ik nu 51 jaar en die paar kilo’s kwijtraken ging al een jaar of vier niet meer zo makkelijk. In plaats daarvan kwam er steeds een kilo bij. Met heel veel moeite viel ik drie kilo af om er vervolgens na een vakantie weer vier terug te hebben.

Lees verder

Majella (Week zonder Suiker, maart 2014)

Een weekje zonder suiker sprak mij meteen aan! Alhoewel het mij niet te doen was om af te vallen, dacht ik dat dit wel eens de eerste stap zou zijn. Suiker zou bij mij wel eens de valkuil kunnen zijn! Het heeft mij geleerd om goed de etiketten te lezen waar het “gif” suiker in zit. En wat de goede vormen zijn. Ik heb met deze cursus bereikt dat ik meer bewuster ben geworden.

De cursus was een eye opener voor mij. Er waren onderwerpen waar ik geen weet van had. Heel interessant en super leerzaam. Ik ga na dit weekje zonder suiker, zeker door!

De groepsgrootte (6 deelnemers) was precies goed. Je kan goed je verhaal kwijt en had ook genoeg tijd om naar elkaar te luisteren.
Een aanrader!

Mariette (Week zonder Suiker, juni 2014)

Ga zo door! Je bevlogenheid is motiverend!

Mirjam (Week zonder Suiker, maart 2014)

Interessant! Vreselijk hoe “wij” genept worden, dom gehouden worden door de branche. Heerlijk om puurder te eten! Een wereld ging open! Bewustwording en handvatten voor betere keuzes staan centraal. Deze korte leefstijlcursus is aan te bevelen om in te zien wat goed en slecht is, het doorzien van de markt en de bewustwording in deze. Betere keuzes  maken en daardoor zich beter gaan voelen.

Lynda (44 jaar, inmiddels 10 kg lichter)

In 2011 ben ik benaderd door Ans. Zij had mijn noodkreet gehoord. Ik wist me eigenlijk geen raad meer met mijn eigen leefstijl. Moet ik nou 1000 kcal eten, Weight Watchers doen, of misschien toch weer een Maaltijd+ of Herbalife shakes halen, of ga ik toch maar weer Sonja’s boeken kopen. Dag in, dag uit was ik bezig met lijnen, crashen, morgen begin ik, volgende week begin ik, shit ik heb me vergrepen, ik ben nooit meer te redden… Ik was mezelf kwijt. Wist niet meer hoe ik kon eten en wat de combinatie’s zijn om lekker te kunnen sporten zonder dat ik zwart voor m’n ogen zie en geen energie meer had om door te gaan met sporten. Jaar in, jaar uit dacht ik: “Het is me weer niet gelukt!” en het nieuwe jaar was alweer verziekt door mijn negatieve gedachten.

Na het eerste gesprek met Ans had ik er erg veel zin in. Ik was gelijk de eerste week al aardig afgevallen! Eindelijk! Er kan ook af! Ik vond het wel moeilijk.

Lees verder