Suikerbewust eten

Suikerbewust etenSuikerbewust eten (met challenge week zonder suiker)

Suiker heeft een negatief imago. Het zou verslavend zijn, ADHD veroorzaken en kans op dementie vergroten. Het is een steeds terugkerend onderwerp in de media. Tegelijkertijd wordt het voor de consument steeds onduidelijker. Wat is nu eigenlijk waar en wat niet?

Eerlijke informatie

Tijdens de cursus Suikerbewust eten krijg je in korte tijd veel informatie. Om te beginnen het eerlijke verhaal over suiker en de eventuele gevolgen voor je gezondheid. Maar een gezonde leefstijl gaat natuurlijk over meer dan alleen suikerbewust eten. En daar gaan we het natuurlijk ook over hebben. Je gaat leren, proeven en ervaren wat suikerbewust eten voor jou betekent … en uiteindelijk maak jij een keuze die het beste bij jou past en waar jij je goed bij voelt!

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus Suikerbewust eten is gebaseerd op de enorme aandacht rondom suiker. Daarom starten we met een duidelijke uitleg over suiker. Suiker vermijden klinkt makkelijker dan het is. Het gaat veel verder dan alleen koekjes en snoepjes laten staan. Suiker lijkt overal in verstopt. Tijdens de cursus werken we toe naar een challenge van een weekje zonder suiker. Je krijgt dan de kans om zelf  te ervaren hoe het is om gedurende zeven dagen alle producten met geraffineerde suiker uit je menu te schrappen. Het zal je visie op voeding absoluut veranderen!

Maar, zoals eerder gezegd, een gezonde leefstijl gaat niet alleen over suiker. Als je suiker gaat vervangen, wat kies je dan wel? Ook dit is natuurlijk onderwerp van gesprek!

3 bijeenkomsten

De cursus Suikerbewust eten bestaat uit drie bijeenkomsten. Lekker compact dus! Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we wat suiker is en hoe suiker wordt verwerkt in je lichaam. Waar zit suiker in, hoe herken je suiker en wat zijn alternatieven? Van teveel suiker word je misschien dik, maar heeft het meer gevolgen? 

Toegevoegde suikers moeten op het etiket vermeld staan. Vandaar dat we uitgebreid aandacht besteden aan het lezen van etiketten. Staat het woord suiker er niet bij? Dat zegt nog niet zoveel: suiker kan ook ‘verstopt’ worden als glucosestroop, maltodextrine en nog veel meer. En als je op suiker hebt gescand komt de volgende uitdaging: hoe zit het bijvoorbeeld met calorieën, vet, vezels of zout? Reken erop dat boodschappen doen in het begin wat langer duurt. Gelukkig went het snel.

Tijdens de tweede bijeenkomst bereid ik je voor op de ultieme uitdaging: de challenge weekje zonder suiker. In de tweede week van de cursus ga je ervaren hoe het is om zeven dagen geen toegevoegde suiker te eten.  Je voorraadkast wordt daarvoor gevuld met producten die passen binnen deze week en om het je makkelijk te maken, aangevuld met de nodige recepten. Ik kan je alvast beloven dat dit zorgt voor een heel andere kijk op en beleving van voeding.

Tijdens de derde en laatste bijeenkomst evalueren we jouw ‘suikervrije’ week en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het delen van ervaringen en uitwisselen van recepten. Daarnaast kijken we vooruit en bespreken we hoe je in de toekomst gemakkelijk gezonde keuzes kunt blijven maken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen erin zal slagen lekker en gezond te ontbijten, lunchen, dineren en zelfs te snacken. Deze uitdaging ga ik graag met je aan!

Voor wie is de cursus bedoeld?

Suikerbewust eten is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar eerlijke informatie over gezonde voedingskeuzes en op basis van kennis en ervaring een persoonlijke keuze wil maken.

Een aantal reacties van eerdere deelnemers:

 • De cursus was een eye opener voor mij. Er waren onderwerpen waar ik geen weet van had. Heel interessant en super leerzaam. Ik ga na dit weekje zonder suiker, zeker door!
 • Ga zo door! Je bevlogenheid is motiverend!
 • Interessant! Heerlijk om puurder te eten! Een wereld ging open! Bewustwording en handvatten voor betere keuzes staan centraal. Deze korte leefstijlcursus is aan te bevelen om betere keuzes te maken en daardoor zich beter te gaan voelen, het doorzien van de markt en de bewustwording in deze.

Persoonlijke ervaringen na de cursus Suikerbewust eten

 • minder honger
 • minder dips
 • genieten van pure voeding
 • geen trek in zoet
 • gewichtsverlies
 • meer energie
 • beter slapen
 • veel fitter voelen
 • betere stoelgang
 • betere smaakervaring
 • snel gewend aan andere producten

Meer informatie of direct opgeven

Bel of mail me gerust voor meer informatie over de cursus, startdata of locatie. De cursus gaat van start bij een minimaal aantal inschrijvingen van 5 deelnemers.

Ik ben bereikbaar via telefoonnummer 06-55564319 of mail via dit contactformulier.

Kosten

De kosten zijn € 85,– per persoon. Deze kosten zijn inclusief proeverijen, korte samenvatting per bijeenkomst, suikerpas en voedingsmiddelenlijst.

Aanmelden