Griekse pastasalade met geroosterde groenten en feta (maaltijd)

Print

Griekse pastasalade met geroosterde groenten en feta

Gang Main Course, Salad
Totale tijd 40 minutes
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote aubergine blokjes
  • 3 kleine courgettes in plakken gesneden of 2 grote
  • 6 el extra virgin olijfolie
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl versgemalen peper
  • 45 gr zongedroogde tomaten geweekt in 125 ml kokend water
  • 10 gr rucola
  • 20 gr verse basilicum fijngesneden
  • 2 el balsamico
  • 2 eetlepels knoflook fijngesneden
  • 100 gr feta verbrokkeld
  • 350 gr farfalle pasta

Instructies

  1. Oven voorverwarmen op 230 graden. Een bakplaat met folie bedekken en licht invetten met olie.
  2. In een middelgrote kom rode en gele paprika, aubergine en courgettes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper vermengen. Verdeel over bakplaat en bak in de oven totdat ze licht gebruind zijn (25 minuten). Af en toe omscheppen.
  3. Pasta al dente koken volgens de gebruiksaanwijzing en afgieten.
  4. De geweekte zongedroogde tomaten afgieten en het vocht opvangen. In een grote kom geroosterde groenten, gekookte pasta, zongedroogde tomaten, rucola en basilicum vermengen. De resterende olijfolie, het vocht van de tomaten, balsamico, knoflook mengen en samen met de feta toevoegen aan de salade en omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren of in de koelkast koud laten worden.