Boerenkool stampot met een twist (maaltijd)

Boerenkool stamppot met een twist (Voor 4 personen)

 Bron: Miss Natural Style

Dit recept is een heerlijk alternatief voor boerenkool met spekjes en worst. De zongedroogde tomaatjes geven er een apart tintje aan. 

En wil je nog meer groenten in dit gerecht kwijt? Vervang dan de helft van de aardappels door knolselderij in blokjes gesneden. Dit geeft een heerlijk resultaat!

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 2 Kilo Aardappels (geschild en kleine stukjes) (of nog lekkerder: 1/2 aardappels en 1/2 knolselderij)
  • 500 gram gram boerenkool (fijngesneden),
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl cayennepeper,
  • zout
  • mosterd

Instructies

  1. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de aardappels (evt met knolselderij in blokjes) en de boerenkool. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 20 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.

  2.  Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

  3. Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. 

  4. Stamp de aardappels (met knolselderij en boerenkool) en meng de stamppot met de melk, ui, knoflook, zongedroogde tomaatjes,

  5. Voeg cayennepeper, mosterd en zout toe

Recept tip

Serveer de stamppot met de kipfilets.