Courgettesaus

Print

Courgettesaus

Heerlijke saus voor over de "al dente" gekookte pasta.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr ham (2 dikke plakken)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 creme fraiche (klein)
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit dit in de olie in een hapjespan. Voeg de in blokjes gesneden ham toe. Hierna de Italiaanse kruiden en sambal toevoegen en even een paar minuten laten bakken. 

    Rasp de 2 courgettes met een grove rasp. Voeg dit bij de uien en ham en schep het goed door. Voeg ongeveer 100 ml water toe en het bouillonblokje en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

    Kook ondertussen de (volkoren)pasta "al dente". Gebruik ongeveer 75 gram pasta per persoon.

    Voeg op het laatst de creme fraiche toe en roer goed door. Direct serveren.