Oranje bloemkoolcurry met ei en rijst (vegetarisch)

Oranje bloemkoolcurry met ei en rijst

Oranje bloemkoolcurry met ei en rijst

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 biologische of scharreleieren
  • 500 g bloemkoolroosjes evt. diepvries
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes 400g, naturel
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 g kikkererwten blik of pot
  • 125 ml zure room
  • 3 tl Gemberpoeder
  • 1,5 tl Kurkuma
  • 3 tl Komijnpoeder
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl Kaneel
  • 2 el olijfolie

Instructies

  1. Kook de eieren hard, de rijst volgens gebruiksaanwijzing en de bloemkoolroosjes beetgaar. Snipper de ui en bak deze in 2 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui. Maak een mengsel van 3 tl gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 3 tl komijnpoeder, 2 tl gemalen korianderzaad en 2 tl kaneel. Voeg aan het tomaat-ui-mengsel toe en laat warm worden. Doe de gekookte bloemkool en de uitgelekte kikkererwten bij het mengsel en roer de zure room erdoor. Eet samen met de gekookte rijst en het eitje.