Geroosterde pompoensoep

Pompoensoep

Print

Geroosterde pompoensoep

Je zou niet denken dat je soep aan het maken bent, als je de groente allemaal in de oven schuift. Maar juist deze extra handeling geeft de groente een extra smaak. Daarnaast is het ook nog super eenvoudig om de pompoensoep zo te bereiden. 

Je hoeft de pompoen niet te schillen, mits je een biologische pompoen gebruikt.

Het pepertje geeft een heerlijke pittige bite!

Totale tijd 35 minutes
Porties 6

Ingrediënten

  • 1 biologische pompoen in stukken gesneden
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 rode paprika zaadlijsten verwijderen, in stukken gesneden
  • 1 winterpeen in stukken gesneden
  • 1 prei in stukken gesneden
  • 1 rood pepertje zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden
  • 2 appels klokhuis verwijderen, in dunne plakjes snijden
  • 4 el olie
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 1 liter water

Instructies

  1. Zet de oven op grill stand, 240 graden, Leg alle gesneden groente en de appels op een bakplaat met bakpapier en kneed de olie over alle groente. Schuif in de oven. Oventijd ongeveer 20 à 30 minuten.
  2. Af en toe omscheppen. Doe de groente in een pan en voeg het water en de bouillonblokken toe. Pureer met een staafmixer.

Recept tip

Lekker met een paar crackers met geitenkaas.