Verse tomatensaus

Print

Verse tomatensaus (4 personen)


Ingrediënten

  • 1 kg pomodori ontveld en in grove stukken gesneden
  • 3 el olie
  • 2 ui fijngehakt
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Zout en gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • Grofgeschaafde Parmezaanse kaas bij het serveren

Instructies

  1. Verhit de olie en bak de uitjes in 5 minuten op laag vuur tot hij zacht en licht verkleurd is.
  2. Voeg de tomaten toe, met zout en peper naar smaak en breng bijna aan de kook. Draai dan het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat de saus onder af en toe roeren 30-40 minuten koken tot hij dik is.

  3.  Hak de basilicumblaadjes fijn en meng dit door de saus.

Recept tip

  • Eet er (volkoren)spaghetti bij en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
  • Lekker met rucolasla.