Omelet-wrap met kipfilet en pesto

Omelet-wrap met kipfilet en pesto

Omelet-wraps met kipfilet en pesto

Lunchgerecht, 2 personen

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 6 plakjes kipfilet
  • 2 eetlepels pesto (evt. zelfgemaakte)
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 75 gram veldsla
  • 8 kerstomaatjes

Instructies

  1. Kluts per wrap in een kom 2 eieren los met een garde.

  2. Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag en smeer deze met een kwastje in met olijfolie.
  3. Doe de geklutste eieren erbij en laat het eimengsel goed door de pan lopen, zodat een mooie ronde omelet ontstaat.
  4. Bak op laag vuur.
  5. Haal de omelet uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
  7. Bestrijk elke omeletwrap met 1 eetlepel pesto.
  8. Leg er 3 plakjes kipfilet op en en strooi er 2 eetlepels pijnboompitten over.
  9. Rol de omelet-wrap op, prikkertje erin en klaar!
  10. Serveer op een bedje van veldsla met gehalveerde kerstomaatjes.

Recept tip

Voedingswaarde*: Bevat per persoon 30 g eiwit, 9 g koolhydraten, 35 g vet (waarvan 7 g verzadigd vet), 2 g vezel, 2 g zout, 477 kcal.

 

Tip: Ben je op zoek naar een calorievriendelijker alternatief? Smeer je omelet-wrap dan in met 1 eetlepel hummus in plaats van pesto. Beleg de wrap vervolgens met in reepjes gesneden paprika, rucola en bosui. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en wat chilipoeder. Dan bevat de wrap 224 kcal per stuk.