Ei-banaan muffins met blauwe bessen

ei-banaanmuffins met blauwe bessen

Ei-banaan-muffins met blauwe bessen

Dit recept is afgeleid van het bekende recept van ei-banaan pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes eten wij regelmatig in het weekend, als er 's morgens wat meer tijd is voor het ontbijt. Laatst bedacht ik me dat het misschien ook lekker is om dit in muffin vorm te maken. Staat weer eens anders op de ontbijttafel. En het was een succes!

Het recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 kleine bananen
  • 3 eetlepels volkoren meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • 3 eetlepels geraspte kokos (laat weg als je niet van kokos houdt)
  • 2 handjes (diepvries) blauwe bessen
  • boter om in te vetten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

    Vet het muffin blik in (ongeveer 10 muffins)

  2. Prak de banaan fijn en voeg de eieren toe. Roer goed door.

  3. Voeg het meel, de kokos, kaneel en zout en maak een mooi besl

  4. Schep met een juslepel 2 scheppen beslag in iedere vorm en doe er bovenop een stuk of 5 of 6 blauwe bessen. Zet 15 minuten in de hete oven.

Recept tip

Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken om er pannenkoekjes van te maken. Doe dan de blauwe bessen niet in het beslag. Bak ze als een soort 3-in-de-pan in een klein beetje roomboter. Strooi tussen de lagen pannenkoekjes de blauwe besjes (of bramen of aardbeien of ....).