Kruidkoek met sinaasappelrasp (tussendoortje)

Print

Kruidkoek

Gang Snack
Totale tijd 50 minutes

Ingrediënten

  • 250 g volkorenmeel (of boekweit)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tbsp geraspte sinaasappelschil
  • 1 tsp kaneel
  • 1 tsp kruidnagelpoeder
  • 1 tsp nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • 225 ml magere of halfvolle melk
  • 100 g rozijnen
  • 75 g gehakte hazelnoten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een grote kom de volkorenmeel met bakpoeder, donderbruine basterdsuiker en  geraspte sinaasappelschil.

  3. Voeg kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en een snufje zout toe.

  4. Roer de melk erdoor.

  5. Schep er tot slot de rozijnen en de hazelnoten door.

  6. Schep alles in een ingevette cakevorm en bak de kruidkoek in 45 minuten gaar.
  7. Je kunt het volkorenmeel ook vervangen door zelfrijzend bakmeel, dan wordt de koek wat minder zwaar. Bakpoeder is dan niet nodig.
  8. Varieer in de vulling, want ook walnoten, cranberry’s en gedroogde abrikozen zijn heerlijk in de kruidkoek.