Havermoutbrood met appel en banaan (tussendoortje)

Print

Havermoutbrood met appel en banaan

Gang Snack
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 45 minutes
Totale tijd 55 minutes

Ingrediënten

Het banaanbeslag

  • 2 rijpe bananen geprakt.
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 100 gram havermout
  • 1 tl baksoda / bakpoeder
  • 1 ei

De appelvulling

  • 1 grote appel in kleine stukjes
  • 70 gram rozijnen evt. vooraf 30 minuten wellen
  • 2 dadels kleine stukjes
  • 6 el geraspte kokos
  • 1 el gehakte amandelen
  • 1 ½ el kaneel

Instructies

  1. Alle ingrediënten voor de appelvulling mengen in een kom.

    In andere kom de bananen, appelmoes en havermout mixen met mixer of keukenmachine. Als het één egale massa is voeg je het ei en de bakpoeder toe en nog even goed mengen.

    Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dan voeg je de appelvulling en het banaanbeslag samen, deze doe je in de cakevorm.

    In de oven op 200 gradenvoor 45 minuten.

    Prik met een satéprikker om te kijken of het deeg droog is.

    Goed af laten koelen voor je het uit het blik haalt! Je kunt de cake in plakken snijden en apart invriezen (wel even in een stukje huishoudfolie of aluminiumfolie wikkelen). Heerlijk als tussendoortje of samen met een flinke klodder kwark als ontbijt (met een vers stukje fruit).