Kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes

Deze kwarkbroodjes zijn superlekker na het sporten! Doordat er kwark en amandelmeel in verwerkt wordt, is het eiwitgehalte lekker hoog. Erg goed om je spieren te laten herstellen. Daarnaast zit er banaan, rozijnen, cranberries en honing in verwerkt waardoor ook je suikers goed aangevuld kunnen worden. Een heerlijke hersteller dus!

Ingrediënten

  • 150 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram kwark
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl vanilliepoeder of kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram cranberries
  • 1 eetlepel honing
  • roomboter om het muffinblik in te vetten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Vet het muffinblik in met roomboter. Hierdoor plakken de broodjes niet aan het bakblik vast

  3. Prak de banaan fijn en doe dit in een mengkom.

  4. Voeg hier aan toe: de kwark en ei en roer dit goed door. Voeg nu het amandelmeel toe en goed roeren. Hierna het speltmeel erbij en weer goed doorroeren. 

  5. Voeg de specerijen, bakingsoda en de honing toe en zorg dat alles goed gemengd is.

  6. Schep de rozijnen en cranberries door het beslag en doe het in het 12 muffinvormpjes. 

  7. Bak de kwarkbroodjes in 20 minuten in de oven.

Recept tip

Heb je geen speltmeel, dan kun je natuurlijk ook andere (volkoren)meelsoorten gebruiken. Ook kun je spelen met de verhouding van amandelmeel en speltmeel.

De vulling (in dit geval rozijnen en cranberries) kun je ook veranderen. Denk bijvoorbeeld eens aan blauwe bessen of gedroogde abrikozen en dadels.

Je kunt de broodje eventeel apart invriezen.