Wie ben ik

Ans Bosman

Ans Bosman, gediplomeerd gewichtsconsulente

Mijn praktijk is gevestigd in Leiderdorp. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk voor een persoonlijk (kennismakings)gesprek, of bij één van de groepscursusen.

De interesse in voeding bestaat bij mij al heel lang. Ik hou van lekker koken en hierbij gebruik ik graag zoveel mogelijk onbewerkte ingrediënten. Na de geboorte van mijn eerste zoon (1997) heb ik licht overgewicht gehad. Ik ben toen in de verleiding gekomen om shakes te gebruiken om weer af te vallen. Er was keuze uit 3 verschillende smaken. Dat was ik al snel zat en ben snel weer overgestapt op gewone voeding. Dit beviel beviel een stuk beter en heeft mij ook weer teruggebracht naar een gezond gewicht.

Voeding en overgang

Inmiddels liggen deze jaren al weer ver achter mij. Nu is het nuttig om op gewicht te blijven tijdens de overgangsjaren. En ook dat is geen probleem met gewone gezonde voeding en voldoende beweging. Door mijn verdieping in voeding tijdens en na de overgangsjaren, weet ik dat voeding een bijzonder goed middel is om overgangsklachten te verminderen. Neem gerust eens contact op als je hier meer over wilt weten.

Sporten doe ik regelmatig. Vaak ga ik 2 x per week spinnen en vanaf het voorjaar weer heerlijk buiten op de racefiets. Dit jaar ben ik (weer) hard aan het trainen om een aantal dagen te gaan fietsen in de Franse Alpen. De Alp d’Huez staat ook op het programma.

Echt eten

Argwanend kijk ik vaak naar reclames waar de lekkerste en mooiste gerechten en voedingsmiddelen worden aangeprezen. Vaak worden er halve waarheden verteld. Zakjes en pakjes zijn voor mij geen voeding. Het bestaat uit smakeloze ingrediënten die allerlei toevoegingen nodig hebben om het op echt voedsel te laten lijken, maar het niet is. Echte voeding bevat voedingsstoffen die je lijf nodig heeft en goed kan gebruiken.

Balans in eet gewoontes

Tijdens vakanties in het buitenland ben ik vaak op lokale markten te vinden. Ik ben dan op zoek naar de specialiteiten en lekkernijen uit die bepaalde streek. Eet ik dan alleen maar gezonde dingen? Nee hoor! Ik kan ook enorm genieten van een heerlijk Italiaans ijsje, baklava of een glas rode wijn. Het gaat niet alleen om gezond maar naar het streven naar een balans. Dat is een belangrijk punt, bij blijvend gezond eten.

Vakkennis

Mijn kennis over voeding hou ik up-to-date door middel van het volgen van cursussen en workshops. Ik lees regelmatig vakbladen en vakliteratuur en heb regelmatig contact met andere gewichtsconsulenten. Op deze manier ben en blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Ik ben aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Hierdoor kunnen consulten worden vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland